fredag 10. august 2012

Time på sykehus med Gabriella Madelen


Gabriella-sykehus2
God fredag alle sammen!
Godt med helg?? I går tok vi turen til Tromsø sykehus med bittelillesøster for en UL av hode. Når Gabriella Madelen ble født hadde hun en hodeomkrets på 37 cm. Hode til Gabriella var veldig smalt,avlangt og hun hadde en høy pannen.
Når jeg var på kontroll på helsestasjonen med henne,tror det var når hun var nesten 4 uker,var det en helsesøster ( ikke den jeg bruker til vanlig,hun er unik!! ) som komenterte hode veldig med at det var litt større enn gjennomsnittet og iogmed den litt uvanlige formen på hode måtte jeg bare kontakte lege,for det ble mest sannsynlig opperasjon. Jeg som mamma ble hysterisk,å siden da har jeg bare tenkt på det.
Jeg fikk snakket med en legen som fikk sendt henvisning til Tromsø sykehus,så for 2 uker siden fikk vi brev om timen . Oj,som jeg gruet meg! I går var vi på UL av hode til Gabriella Madelen og hadde time hos barnelege etterpå. Og det viste at alt var i skjønneste orden!! Vi er SÅ overlykkelige nå,nå er skuldrene senket.
Legen mente at det hadde vært litt hard medfart for hode under fødsel,og at jo mer hode vokste jo mer vokste det seg til.
Så er veldig glad for at jeg fikk sjekket det,men hadde jeg vært helsesøster der ville jeg ikke slengt det ut på den måte.. …

Gode klemmer fra Christina

11 kommentarer:

 1. hei,

  så fint at alt var bra. forstår godt at man blir urolig.
  helsepersonell bør veie sine ord på gullvekt og passe seg veldig hvordan de ordlegger seg for ikke å skape unødvendig bekymring, uro om det er noe. ikke alltid man tenker seg om før man prater, dessverre....
  trøsten får være at det nok var godt ment...

  søt baby da. helt nydelig!
  er selv bestemor til ei lita tulle som var fire uker i går... herlig. masse som skjer hele tiden. rasende utvikling. og besteforeldre blir nesten forelsket i de små. bare vil se de søte små....ofte.

  ønsker dere alle en riktig god helg, - og igjen: SÅ bra alt er vel med lille!!!!
  klem TOVE

  SvarSlett
 2. Hei

  Godt å lese at alt var bare bra med henne. Det er tøft å gå rundt i uvisset.
  Utrolig søt liten jente med et nydelig navn.
  Ønsker deg en flott helg.
  C

  SvarSlett
 3. Hei!
  Først, gratulerer med ei bedårende, nydelig tulle!:))
  Jeg har også vært i den situasjonen du er i, men det gikk ikke så langt.
  I vår familie, begge sider, har det alltid vært "store" hoder.
  1.fødte hos meg hadde en hodeomkr. på 37, 5 og alt var i orden, vannhode ble det ikke snakk om.
  Men, da nr to og tre kom, var det helsesøster som først meget stillfaren og rolig fortalte meg om spinalværske som sakte men sikkert kom smyyygende opp fra ryggmargen og opp i hode... OMG!! Hadde jeg ikke vært 2. og 3. gangsmor hadde jeg blitt livredd!!
  Virkelig... virker som om de har null erfaring på dette punktet. Vannhodebarn har nesten et "alien" usteende, utstående øyne og fremhevet panne.
  Jeg ble ganske så irritert da hun nevnte dette for 3. gang på mitt 3. barn! Sjekke historikken på de to første??.

  GODT at alt var vel hos din lille... ikke gøy med sykehusbesøk:(
  Lenge siden jeg har vært her inne nå, koselig å lese inne hos deg igjen, skal scrolle med nedover innleggene dine nu:)) *måtte bare skrive først, ble litt engasjert merket jeg;))*

  God helg til deg og dine!:)
  Klem Janne:))

  SvarSlett
 4. Så godt at alt var bra :) Kan tenke meg du ble bekymret da ja :( Man blir jo så redd når det er noe som gjelder barna. Nå kan du senke skuldrene og ta helg uten bekymringer :)

  Klemklem

  SvarSlett
 5. Heisann! Jaaaaa det e godt me hælg... Første uka på jobb etter ferien sia eg va på sykehuset lamme min sønn som opererte vekk mandlene i forje uke!
  Den helsesøsteren burde virkelig lære seg en ting eller to om hvordan man behandler folk og ja spesielt mødre.. Ingen er vell så redd for sine barn som vi mødre er!
  Uff grøsser med tanken på de ukene dere har vært i uvisshet på grunn av den helsesøsteren!
  Men godt at alt var i orden da :D

  SvarSlett
 6. SÅ nydelig hun er!!!! :) Og fisj for en beskjed som heldigvis endte godt!! Min eldste datter hadde altfor lite hode ifg helsesøster, så vi var 2 gang i uken å målte det i starten......Hun har fortsatt lite hode(13 år gammel) , og det har jeg og , men ingen feil med noen av oss ;)
  God helg til deg
  klem Tove

  SvarSlett
 7. Tusen takk:) Og gratulerer til deg også! For en nydelig liten jente♥
  Jeg tror ikke helsepersonellet alltid tenker på hvem de snakker til og hvor nær man tar seg av sånne kommentarer. Så bra at alt er i skjønneste orden:)

  SvarSlett
 8. Men det var da ei utrolig nydelig lita jente da :)
  Jenta vår(som nå er 5) hadde også litt stort hode i forhold til normalen da hun ble født. Men det gjør da ingenting. Hun er faktisk supersmart. Ligger langt foran mange andre på hennes alder:)
  Kanskje de trenger litt større plass til den store hjernen sin da:)
  Vel, vel.. det viktigste er at de er friske og fine, noe som du heldigvis fikk bekreftet.
  Dumme dame på helsestasjonen! Argghh. Går da virkelig ikke an å slenge noe slikt ut av seg!!
  Sara

  SvarSlett
 9. Hei

  Nydelig liten jente du har:) Og så fint at alt var bra.
  Skjønner godt du ble engstelig og redd. Synes ikke det var en særlig heldig måte du ble fortalt dette på nei. og som en over her sier: Helsepersonell bør veie sine ord på gullvekt. Er så sant så sant.

  Kos deg videre med en frisk skjønn liten tulle:)

  Klem

  SvarSlett
 10. min gutt som er ca like gammel som din tulle va 38 i hodet...hørte ingenting om at d ikke va normalt....

  men bra alt gikk fint da...man blir jo så bekymra for di små gullene

  SvarSlett
 11. Så skjønn hun er ♥
  Huff, ingen hyggelig kommentar av helseslster nei, men jammen bra det ble sjekket og at alt er i skjønneste orden;)

  SvarSlett

Du gjør dagen min ekstra god ved å legge igjen et spor eller to <3
Jeg var så plaget med spam fra anonyme,så jeg måtte ta vekk at anonyme kunne kommentere.
Vist du er anonym og lurer på noe,send meg en mail : christinamari.paulsen@gmail.com