søndag 6. februar 2011

Hvordan jeg får rosene til å leve lengst mulig.. ღ

 
hvordan holde liv i blomstene2
 
.. jeg fikk endel mailer og spørsmål om hvordan jeg får rosene til å leve lenge. Mine står gjerne 2-3 uker,før jeg må kaste disse.
Dette er vel og merke roser som er kjøpt på blomsterbutikk. Ikke på rema,feks. Blomstene fra Rema/rimi står gjerne litt over en uke før jeg må kaste disse. Dette har litt med kvaliteten også.
Jeg skyller først vasene jeg setter blomstene i,med klorin.. (dette tipse fikk jeg av min kjære søster) , så klipper jeg alltid av endel utav stilken helt nederst. Fjerne mye av bladene slik at bladene ikke kommer i kontakt med vannet i vasen.
Slik står de nok en uke,før jeg tar de opp. Skyller vasen på nytt,også klipper jeg de litt mer. Jeg passer på at vist det er for varmt i stuen setter jeg de i et annet rom som er kaldere,for varme er de ikke så glade i.
 
Disse blomstene som jeg tok bilde av nå,har stått slik i 2 uker + 3 dager. De starter å bli litt brun på bladene,men er holdbare enda en stund. Det er når de starter å henge på hode at de kanskje bør finne veien i søpla.
 
Dette er mine tips,har du noen tips du gjerne vil dele? Kom gjerne med de!
 
Her går de i snekring fra morgen til kveld,å ikke mye tid til blogging. Det må jeg bare beklage. Men jeg kommer tilbake med bilder fra lillesøsters rom. Må bare få opp de siste takplatene & få rydde & vasket der inne. Rommet er på ca 10 kvm,så rote til mannen må bort før bilder kan knippses.
Håper vi sees litt senere ღ
¨
Klemmer
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Hei hei

  Her er mine tips - roser skal skråskjæres - etter at det er gjort det setter jeg de i varmt vann. Det er tulipaner som skal skjæres rett over :)

  Lykke til :)
  Klem klem

  SvarSlett
 2. Mi erfaring e faktisk at blomster fra Rema og Rimi ofte håll sæ længer enn di æ har kjøpt på blomsterbutikk....sjøl om prisn tilsir at d burde være motsatt...
  Har åsså lært som Familien Furu i kommentarn over at rosn ska snittes på skrå og tulipana rætt over.
  Kos dokker masse me oppussing, glær mæ tel å se bildan av romme færdi!
  -klæm-

  SvarSlett
 3. Ohhh godt tips.... det skal jeg prøve neste gang... Elsker friske blomsre. Klem

  SvarSlett
 4. Gode tips, og hvem vil vel ikke at blomstene skal leve lengst mulig. Ha en skjønn kveld....og en nydelig uke....klem fra Mona

  SvarSlett
 5. Ja roser må stelles skal de vare!
  Men det å klippe rosene er det så bra?
  jeg skråskjærer dem med en tapetkniv,har i holdbarhetsmiddel og varmt vann!Da varer de en god stund!
  Gleder meg til å se bilder av barnerommet!
  Goe klem fra Sol

  SvarSlett

Du gjør dagen min ekstra god ved å legge igjen et spor eller to <3
Jeg var så plaget med spam fra anonyme,så jeg måtte ta vekk at anonyme kunne kommentere.
Vist du er anonym og lurer på noe,send meg en mail : christinamari.paulsen@gmail.com