torsdag 15. april 2010

Hverdagen bringer mange utfordringer

Som 2-barnsmor må jeg handle endel mat,å jeg har ikke vært flink til å handle kun 1 gang i uke. Jeg har nærmest vært innom butikken hver dag for å handle middag og andre småting,å da blir det gjerne sånn at man handler mer enn man egentlig trenger.. Men nå skal det være slutt på det,bruker så masse mere tid og ikke minst PENGER på det.

Hvordan gjør dere det når dere skal handle? En dag i uken eller flere?

Hvilken butikk handler dere på?Tenker dere på pris,evt tilbud?,å vist noen vil dele sånn ca hvor mye penger dere bruker i måned på varer kjøpt på dagligvarebutikker??..blir jeg veldig glad!

Så idag bestemte jeg meg for at det skulle være handledag. Jeg skriv middags meny for ei uke.

Slik ser den ut.. :

Middagsmenyen for 14 april - 20 april

Onsdag : Karbonade m/ris & bearnesaus .

Torsdag : Laks m/poteter, rømme & agurksalat .

Fredag : Hjemmelaget pizza .

Lørdag : Gryterett m/ hvitløksbaguetter.

Søndag : Svinekotelletter m/potet og gulrot.

Mandag: Kjøttkaker i brunsaus m/potet og gulrot.

Tirsdag : Fiskeboller i hvitsaus m/potet og bacon.

Vel,vist det er noen der ute som har noen gode tips til middager,planlegging av middager,osv så kom gjerne med det.. Jeg blir kjempe glad for det!

Håper dagen deres har vært kjempe fin!

Ha-en-vidre-fin-dag

8 kommentarer:

 1. Æ handle 1 gang i uka, så lørdagen e blidd den store handledagen. Skriv opp handleliste hele uka over ting æ oppdage som æ må kjøpe. Lage mæ åsså ukesmeny. Bruke å handle på Rema hær på Ankenes, men når dæm har 40% uke på Ica Finnbekken så blir d litt mere handling. Kan tipse dæ om at dæm har 40% på vaskemidla på fredagen. Bruke å handle inn så æ har ei gooooo stund framover nå d e tilbud på akkurat d. Fylle gjerne opp litt i frysern åsså når d e dissan tilbudan på feks findusvara osv. Kan love dæ d e så godt å slæpp å dra me sæ en sur og grinat unge som e dødsslitn etter en hel dag i barnehagen på butikken. Lykke tel, d virke mye mere uoverkommeli før man har starta me d. Men gje d ett par uke så går d som smurt og du blir å lure på koffør du ikke bynte me å handle 1 gang i uka mye tidlire! :o)

  SvarSlett
 2. Heisan du. Så flink du er som har satt opp meny for uka. Burde apsolutt gjort det jeg også, men det har ikke blitt til det. Må kanskje ta meg selv i nakken litt.
  :) Susanne

  SvarSlett
 3. Hei på deg:)
  Du må tru vi e inne på tanken å gjøre nå me den handlinga vi å...bruke så mye penga på ting vi egentlig ikke hadde trengt..
  Det ho Cathrin foreslår e æ helt enig i, og husk å være mætt når du drar på butikken:)
  Ta en titt inne på www.forbrukerportalen.no, der finn du tips om hvordan du kan få bedre rente,forsikringer, spare penger på mat osv:)
  Lykke til:)

  Klem

  SvarSlett
 4. æ gjør som Cathrin. men har ukeshandlinga på fredag, da slipp lørdagsnopet å ligg å friste i skapet på ukedagene :) hehehehe..
  og jeg merker veldig godt at jeg sparer penger på å handle 1 gang i uka. og jeg handler også på ica nu når de har 40 %. favoritten er på fredag når det er på vaskeartikler. ellers bruker jeg rema. de er stort sett billigst. bleier handler jeg på kiwi, med bleiekort. hver 4. pakke gratis. har regnet på mange men denne er billigst på bleier. :)
  lykke til :)

  klem

  SvarSlett
 5. http://www.sifo.no/page/Lenker/Meny_lenker_forsiden/10242/10278

  Sjekk denne linken for oppsett av matbudsjett:)

  SvarSlett
 6. Hei Christina!
  Takk for besøket hos meg! Jeg får håpe at fornuften seirer, slik at tanten din selger til slutt likevel! Det er jo merkelig at hun VIL at det bare forfaller... Og en dag er det jo for sent.

  Jeg ser du har fått mange tips og råd over her, så da regner jeg med at du ikke trenger det av meg også, selv om jeg har vært i samme situasjon for mange år siden, og jeg bakte bl.a. brød. Det er jo 1. supergodt 2. billigere enn kjøpebrød.

  Ha en fin dag nordpå!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 7. Jeg handler fast hver onsdag og da pleier det å ligge på alt fra 900-1200 kr. Handler alt på REMA, men det hender jeg drar med meg tilbud på MAXI.

  Middagstips sliter jeg med selv, men det blir mye kjøttdeigretter, wok, pølse m stappe o.l. Liker best norsk husmannskost.

  Mona C

  SvarSlett
 8. Hei, fant bloggen din nå, og tenkte jeg skulle dele et tips med deg :)
  Jeg har rett å slett tatt et A4 ark og brettet i to. Skrevet uke 1, 2, 3 og 4 på hver av sidene, og skrevet opp man-fred på hver av sidene. Deretter skrevet opp hva vi skal spise hver dag. Jeg snur bare lappen tilneste uke og menyen er klar. Vi handler hver lørdag/mandag ettersom når jeg jobber. Handler på Kiwi og Rema. (bleie avtalen på Kiwi) Vi har spart ganske mye på dette hver måned. Eneste vi handler utenom er brød/melk hvis det trengs. Regner med at vi bruker ca 4-5000,- i mnd på mat. ( vi er to voksne og ei på 2 år.)
  Lykke til med matplanlegginga :)

  SvarSlett

Du gjør dagen min ekstra god ved å legge igjen et spor eller to <3
Jeg var så plaget med spam fra anonyme,så jeg måtte ta vekk at anonyme kunne kommentere.
Vist du er anonym og lurer på noe,send meg en mail : christinamari.paulsen@gmail.com